Waarom een oogcrème?

Waarom een oogcrème?

De huid rondom je ogen is het dunste van je hele gezicht. Ook zitten hier veel minder talgklieren dan op de rest van je huid. Hierdoor hebben je ogen specifieke verzorging nodig want rondom je ogen vormen zich de eerste tekenen van huidveroudering. Om je huid goed te beschermen en te verzorgen is een speciale oogcrème en oog make-up remover een must. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid rondom de ogen. Vaak helpen oogcrèmes ook om wallen en tekenen van vermoeidheid voorkomen.

Hoe kies je de juiste oogcrème?

Ook oogverzorging is specifiek per huidtype. Kijk daarom goed welke verzorging bij jouw huid en ogen past. Verwijder je (oog) make-up altijd voordat je gaat slapen. Hierdoor kan de huid zich `s nachts herstellen. Oogverzorging heeft geen toevoeging als je niet begint op een gereinigde huid. Wat betreft het aanbrengen van de oogcrème, dit doe je op de volgende manier: breng een paar druppels aan onder je ogen en op het harde deel onder je wenkbrauwen en klop deze rustig in. Breng het nooit aan op het zachte gedeelte van je ogen, dit is te gevoelig. Draag in de zomer of bij fel zonlicht een zonnebril om lijntjes en rimpels rond je ogen te voorkomen. Ook kun je door de zon last krijgen van droge ogen.

Suggesties voor een oogcrème

Declare heeft een uitgebreid aanbod van milde reinigende producten en oogcrèmes. Neem gerust een kijkje in onze webshop met uitleg over de werking van elk product.