Het belang van een gereinigde huid

Het belang van een gereinigde huid

 

Om je huid soepel en gehydrateerd te houden is het van belang om deze dagelijks te reinigen. Hierdoor kunnen cr?mes en serums die je na de tijd aanbrengt goed intrekken en daadwerkelijk hun werk doen. Was je huid niet met gewone zeep maar met een speciale zeep of reinigingsproduct voor het gezicht. In normale zeep zitten agressieve stoffen die je huid aantasten en die vocht onttrekken aan de huid.

Vermijd koud water voor het reinigen van je huid

Gebruik tijdens het reinigen van je huid lauwwarm water in plaats van koud of heet water. Hier kan de huid van schrikken waardoor oneffenheden eerder bovenkomen. Gebruik tijdens het reinigen je handen. Wattenschijfjes en tissues trekken aan de huid en irriteren haar. Spoel je gezicht voor en na de reiniging. Naast `s ochtends is het ook `s avonds van belang om je huid te reinigen. Overdag heb je door allemaal invloeden van buitenaf, zoals uitlaatgassen, een ‘vieze’ huid. Tijdens het slapen kan de huid zich dan herstellen van al deze invloeden.

Het gebruik van een tonic of peeling

Sluit je reiniging af met een tonic om de zuurmantel van de huid te herstellen. Deze breng je voorzichtig aan met een wattenschijfje om zo ook de laatste vuiltjes te verwijderen. Gebruik een tonic zonder alcohol, deze droogt de huid uit. Ook is het goed om een keer in de week een peeling of scrubmasker te gebruiken. Deze bevorderen de doorbloeding van de huid, verwijderen dode huidcellen en zorgen dat de huid sneller vernieuwd. Ook zal je huid na een peeling er een stuk frisser uitzien. Gebruik de peeling in eerste instantie niet vaker dan eenmaal in de week. Dit is ook afhankelijk van je huidtype. Veel succes toegewenst!